Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор та Роман Гринкевичі

БФ Hope.ua

П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:19

Суд скасував арешт львівського майна компанії, яка належала сім'ї Гринкевичів

Ігор та Роман Гринкевичі

Суд скасував арешт частини майна компанії, яка належала сім'ї львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, що фігурує у справі про закупівлі Міноборони.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Києва від 10 квітня 2024 року.

Шевченківський районний суд скасував арешт на частину майна компанії "ВТ Девелопмент" у Львові, що фігурує у справі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у справі постачання неякісного одягу для ЗСУ. 

Йдеться про будівлю площею 3100 м² на вул. Героїв УПА, 72, нежитлові приміщення холодильника-розподілювача на вул. Д. Апостола, 14 площею майже 1760 м², земельну ділянку площею 0,15 га на вул. Героїв УПА.

Арешт на майно цієї компанії наклали в межах розслідування щодо компаній "Трейд лайнс рітейл" та "Будівельна компанія Сітіград", які фігурують у справі Гринкевича.

На судовому слуханні представник компанії "ВТ Девелопмент" стверджував, що її майно не пов'язане з договорами, які укладали компанії Гринкевича. Тому суд вирішив, що подальше збереження арешту майна "не виправдовується потребами досудового розслідування" і скасував його.

Зазначимо, за даними аналітичної системи YouControl, "ВТ Девелопмент", яке займається діяльністю посередників у торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами й зареєстроване у селі Гришівці Вінницької області, належить львів'янину Максиму Станкевичу. Однак раніше власницею компанії була дружина Ігоря Гринкевича – Світлана Гринкевич. 

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, постачальника одягу для ЗСУ Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування.

А у січні Ігорю Гринкевичу, його сину Роману та ще трьом особам (директорам його підприємств та представнику компанії) оголосили підозру в махінаціях з закупівлею одягу для ЗСУ на майже мільярд гривень.

19 січня правоохоронці оголосили в розшук Романа Гринкевича, а вже 22 січня його затримали в Одесі. Наприкінці січня суд арештував сина Ігоря Гринкевича з можливістю застави в 500 млн грн.

Додамо, Гринкевичі незаконно збудували у Львові будинок на 20 га лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.