Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Будинок вчених

google.com.ua

Вівторок, 30 квітня 2024, 11:31

Будинок вчених у Львові повернули у комунальну власність

Будинок вчених

Суд постановив забрати Будинок вчених у Львівської профспілки працівників освіти і науки та повернути в комунальну власність.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Господарський суд Львівської області постановив повернути Будинок вчених на вул. Листопадового чину, 6 у Львові, що є пам’яткою архітектури, з приватної у комунальну власність.

Приміщення Будинку вчених загальною площею понад 3200 кв.м приватизоване Львівською профспілкою працівників освіти й науки.

"Львівською обласною організацією профспілки працівників освіти і науки України без правових підстав зареєстровано право власності на нерухомість. Проте нежитлова будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації. Фактично, Будинок вчених використовується з метою отримання прибутку, що суперечить поняттю неприбуткової організації. Таким чином дане приміщення належало до обласної комунальної власності і правових підстав для оформлення та передачу його у приватну власність не було" – наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, у серпні 2022 року прокуратура подала позов до Господарського суду Львівської області щодо повернення приміщення Будинку вчених з приватної у комунальну власність.

А торік колишнього голову Галицької РА звинуватили у виданні розпорядження та підписанні свідоцтва, що спричинило незаконну приватизацію Будинку вчених.

Додамо, 27 листопада 2021 року, у День вшанування пам'яті жертв Голодоморів й під час карантину, блогер з Чернівців провів гучну вечірку в приміщенні Будинку вчених. Тоді ж, внаслідок розголосу, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську дільність Будинку вчених через порушення карантинних вимог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.