Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Середа, 10 лютого 2021, 10:38

В Україні зменшили вимоги для проведення масових заходів на час карантину

карантин у Львові

Уряд дозволив проводити освітні та професійні заходи, але за умови дотримання дистанції.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №83 від 5 лютого 2021 року.

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року щодо встановлення карантину в Україні, якими дозволив проводити освітні та професійні заходи, але за умови дотримання дистанції.

Зокрема, відтепер дозволяється приймати відвідувачів у закладах культури та проводити публічні наукові, освітні та професійні заходи – за наповненості до 50% місць (розміщення з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у залі або з розрахунку одна людина на 5 кв.м.

Зазначимо, з 19 грудня 2020 року уряд посилив карантин: нові обмеження стосувалися роботи закладів харчування, проведення масових заходів в закладах освіти і приміщенні церков. Було заборонено проведення у розважальних закладах та закладах харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій, а також приймати відвідувачів у музеях та на виставках у галереях, якщо в залах присутні більше 1 особи на 10 кв.м.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, у грудні минулого року продовжили до 28 лютого 2021 року. З 24 січня завершився жорсткий карантин, тому з того часу по всій території країни діяли обмеження помаранчевої зони. Однак МОЗ пропонуватиме уряду затвердити постанову про адаптивний карантин.

Також до квітня-травня карантин не посилюватимуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.