Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паспорт

forbes.ua

Четвер, 25 квітня 2024, 10:45

Кабмін заборонив видавати паспорти військовозобов'язаним українцям за кордоном

паспорт

Чоловіки 18-60 років не зможуть отримати український чи закордонний паспорти за кордоном.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України № 443 від 23 квітня 2024 року.

Кабінет міністрів прийняв постанову, якою заборонив видавати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт українським чоловікам за кордоном віком від 18 до 60 років.

Відтепер ці документи вони зможуть отримати лише у територіальному органі чи територіальному підрозділі міграційної служби.

"Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється" – йдеться у постанові.

Проте ці вимоги не стосуються українських чоловіків, які мають право на перетин кордону під час воєнного стану.

Як пояснили у Міністерстві закордонних справ України, постанова уряду стосується змін видачі паспортів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП "Документ".

"ДП "Документ" не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України" – вказано на сайті Кабміну.

Водночас порядок роботи консульської служби МЗС України залишиться без змін. Зокрема, консульські послуги надаються громадянам України в посольствах, генеральних консульствах і консульствах України.

Додамо, 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10449 про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, який Верховна Рада прийняла 11 квітня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.