Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електросамокат

thepage.ua

Четвер, 10 червня 2021, 12:26

У Львові хочуть дозволили електросамокатам їздити лише на велодоріжках

електросамокат

У місті розробили проект ухвали, який встановлює обмеження і правила для користувачів електросамокатів.

Про це повідомляє прес-служба інформаційного парталу депутатів Львівської міської ради.

Комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності міськрад на своєму засіданні розглянула проект ухвали щодо врегулювання переміщення вулицями Львова малого електротранспорту: електросамокатів, моноколес, гіроскутерів, скутерів, гіробордів, сігвеїв тощо.

Згідно із документом, для врегулювання використання вулично-дорожньої мережі Львова персональними легкими електричними транспортними засобами, встановлюються такі правила:

-  користувачі легкого електричного транспортного засобу мають здійснювати рух на велосипедних доріжках;

- дозвіл користуватися легковим електричним транспортним засобом можуть особи, які досягли 14-річного віку, діти у супроводі дорослих та з дотриманням швидкісного режиму.

Проект ухвали розробив депутат від "Європейської Солідарності" Володимир Лесик, сьогодні має відбутися окрема нарада за участі громадських активістів щодо обговорення документу.

Після цього проект ухвали планують винести на наступну сесію міської ради, яка відбудеться 17 червня. 

Нагадаємо, у травні депутати міськради звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням напрацювати обмеження для користувачів електросамокатів. На що Садовий відповів, що це питання є дуже серйозним і його потрібно терміново вирішувати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.