Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 9 листопада 2022, 13:50

В Україні скасували податки на імпорт генераторів

Львів

Уряд скасував податки на імпорт генераторів та акумуляторів, необхідні для проходження опалювального сезону.

Про це повідомляє Українська правда.

Кабінет міністрів України затвердив постанову, згідно з якою від сплати ПДВ та в’їзного мита звільняються важливі для проходження опалювального сезону товари.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, йдеться про газогенератори, електричні двигуни, електрогенератори, установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі, обігрівачі.

Він додав, що уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Відбувається закупівля резервного обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведуться перемовини з міжнародними партнерами про доставлення в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій.

Нагадаємо, на початку листопада у Львові затвердили програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону, а міський голова Львова Андрій Садовий надіслав польським партнерам Львова листи з проханням допомогти місту генераторами та паливом.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.