Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво на Личаківській

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 27 січня 2023, 15:29

Сулима, Мамут і Ткач збудують багатоповерхівку на Личаківській

будівництво на Личаківській

Виконком дозволив збудувати на вул. Личаківській 5-поверховий житловий комплекс фірмі, яка належить бізнес-партнеру Артема Хмиза.

Вчора, 26 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Л-207" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Личаківській, 205, 207 у Львові.

Нову багатоповерхівку збудують на двох земельних ділянках площею 0,0982 га та 0,0991 га, що призначені для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Вона розташовуватиметься поблизу колишнього ринку "Провесінь", натомість наявні одноповерхові будівлі знесуть.

Згідно з містобудівною документацією, висота багатоповерхівки становитиме 23 метри, тут облаштують 5 поверхів, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 43,6%.

У будинку буде 35 квартир, а підземний паркінг вміщуватиме 29 авто.

За словами Коломєйцева, проєкт нового будівництва повністю відповідає всім містобудівним нормам.

Земельні ділянки, на яких зведуть новобудову, належать до зони Ж-2 – зона
малоповерхової житлової забудови відповідно до детального плану
території, обмеженої вул. Долішньою, вул. Х. Колумба, вул. Проектованою, залізничною колією, вул. Личаківською, вул. Яловець, вул. М. Голубця, вул. Яровою, вул. Г. Запольської, вул. Пасічною.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Л-207" зареєстроване з вересня 2021 року у Львові на місці будівництва – вул. Личаківській, 207, займається організацією будівництва будівель. 

Власниками фірми є львів'яни: Віталій Сулима (власник ТЗОВ "АВР-Буд" і ТОВ "Фірма "Галагропродукт" та ще низки львівських фірм), Петро Мамут та Марко Ткач.

Віталій Сулима спільно з ексдепутатом Львівської міськради від партії Пора та одним із засновників політичної партії Варта Артемом Хмизом володіє ТзОВ "Львівська девелоперська група", яка зводить на вул. Клепарівській багатоповерховий житловий комплекс і офісний центр.

Артем Хмиз є членом виконавчого комітету Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.