Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

Фб Діденко

Середа, 20 травня 2020, 10:07

Посадовця Західного ЕТЦ Держпраці спіймали на хабарі у 110 тисяч

хабар

Чиновник вимагав гроші від керівника одного з підприємств Львова за пом'якшення покарання щодо виявлених порушень у сфері охорони праці.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

"Затримали працівника ДП "Західний експертно-технічний центр Держпраці", який отримав майже 110 000 тис грн хабара. Посадовець дізнався, що фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області проводять перевірку на одному із львівських підприємств та вирішив скористатись становищем, щоб "підзаробити" – наголосила Ірина Діденко.

За її словами, посадовець запропонував вплинути на ухвалення рішення про притягнення керівництва цього підприємства до м‘якшого покарання за виявлені порушення законодавства з питань охорони праці за 108 тис грн хабара.

"Так, працівника держпідприємства затримано сьогодні "на гарячому". Наразі
проводимо першочергові слідчі та процесуальні дії, готуємо підозру, клопотання про обрання запобіжного заходу, перевіряємо причетність інших осіб. Фігуранту інкримінуємо ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом), санкція якої передбачає від 2 до 5 років позбавленням волі" – пояснила Ірина Діденко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.